Direktlänk till inlägg 1 oktober 2012
Min speciella smårgåstårta är lite lyxigare och mycket godare än någon som ni kan köpa. Det är ett löfte. Motbevisa mig gärna. Hemligheten tror jag att det är extra allt.
Räcker till 12 personer.
3 pkt hönökaka 6 pack
sockerdricka
1 pkt gräddleverpastej
1 st rödlök
3 msk bostongurka
1 tub med böcklingpastej
5dl vispgrädde
1 pkt rökt skinka eller lufttorkad skinka av fin kvalité
1 liten burk riven pepparrot
1 burk Hallmans majonäs, det gör skillnaden
1 liten ask med räkröra, om du är allergisk byt ut mot kycklingrör eller något annat gott men SKIPPA mimosa!
1 ask naturell mjukost
1 ask smaksatt mjukost. Om du har seafood i övrigt håll dig till det även här
1 burk tonfisk
1 ask körsbärs tomater
1 påse med babyspenat
10 pack ägg
dekoration:
Här kan man välja. Antingen seafood eller håll er till kött. Om man tillexempel dekorerar med rostbiff så byt ut räksalladen i ena lagret mot någonting annat lämpligt.
Exempel på dekoration:
Rostbiff
Räkor, handpillade. Räkor i lag är skräp!
Kräftstjärtar
Gravad lax
mm..
Ni tar det ni gillar helt enkelt!
Gör så här:
lägg ut 2 st hönökaks bitar så att de bildar en cirkel.
pensla brödet med sockerdricka. Detta skall göras på varjelager, jag skriver det nu så vet ni att ni ska göra det på samtliga lager.
Första och fjärde lagret:
Häv i hela paketet med leverpastej i en bunke. Kläm i böcklingpastej, ca en tredjedels tub. Hacka rödlök fint och lägg i. Börja blanda med elvisp. Pytsa i lite grädde i taget. Smeten skall vara kletig och inte för rinnig. Krydda med lite malen vitpeppar. Bre ut på brödet. Spara återstoden av smeten till fjärde lagret.
Andra lagret:
Blanda Majonäs, lite grädde, lite mjukost och pepparrot efter smak. Bre ut över brödlagret som du har lagt omlott med det första. Lägg ut skinkan över smeten. Om man använder färdig strimlad rökt skinka så blandas detta i smeten från början det är en smaksak.
Tredje lagret:
Blanda tonfisk, (ca en halv burk), mjukost smaksatt. Finns massor av intressanta smaker t ex hummer. Häll i grädde och fin hackat ägg, ca 4 st. Bre ut.
Fjärde lagret, se lager 1.
Femte lagret:
I det här ex så gör vi en seafood tårta så jag tar räksallad och lite ytterligare finhackad rödlök
Dekorationslagret:
Blanda ihop Majonäs, naturell mjukost och grädde. Det måster has en fast konsistens! Bre ut så att det täcker hela tårtan. Fäst babyspenat runt om hela tårtan. Skiva ägg och dekorera. Lägg ut handpillade räckor och eller kräftstjärtar. Dekorera med körsbärstomater, citronskivor och massor av dill. När tårtan är klar bör den vila dock är inte behovet så lång tid då du har hjälpt till med sockerdrickan =)
Njut! Jag brukar faktiskt göra smårgåstårta ganska ofta. Gör man den på fredagen så kan man njuta flera gånger under helgen. Gott att dricka till är ett ungerskt mouserande vin som heter Chapel hill. Kostar runt 50 kronor på systembolaget.
/Pelle
Hej igen. Nu var det längesedan jag var inne och skrev men nu är julen över och med den stressen för att få ihop tiden likaså. Nu är det åter dags för god mat. Idag lagar dottern mat så jag kan luta mig tillbaka och skriva ner lite recept igen. Jag t...
Nu mina vänner delar jag med mig av del allra godaste jag vet. En symbios av smaker som passar bra i höstmörkret. Älg möter mandelpotatis möter lingon möter smakexplosion..... väl mött och njut. Jag kräver lite kommentarer på den här måltiden då ni...
Satt och funderade på vad jag ska käka till mina öl senare ikväll. Vad kan väl passa bättre än varma mackor? Man kan variera hur mycket som helst. Mackjärnen har dock förstört kreativiteten lite så i dag gör vi som man fick mackorna när man va lite...
Pörkölt är en Ungersk gryta. Man kan använda i stortsätt vilket kött som helst så som fläsk, nöt, lamm och kyckling. Man kan göra grytan på fisk också men det har jag aldrig provat själv. Det är mycket enkelt att göra och det är svårt att misslycka...
Här i sverige har vi nästan uteslutande drycken till en sak och det är till att supa sig full på. Det är väldigt synd då vinet framförallt är en smakförhöjare till mat och en stämningshöjare. Vårat politiska läge har dessutom sett till att drycken in...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
|||
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|