matodryck

Direktlänk till inlägg 1 oktober 2012

Smörgåstårta

Av Pelle - 1 oktober 2012 11:20

Min speciella smårgåstårta är lite lyxigare och mycket godare än någon som ni kan köpa. Det är ett löfte. Motbevisa mig gärna. Hemligheten tror jag att det är extra allt.

Räcker till 12 personer.


3 pkt hönökaka 6 pack

sockerdricka

1 pkt gräddleverpastej

1 st rödlök

3 msk bostongurka

1 tub med böcklingpastej

5dl vispgrädde

1 pkt rökt skinka eller lufttorkad skinka av fin kvalité

1 liten burk riven pepparrot

1 burk Hallmans majonäs, det gör skillnaden

1 liten ask med räkröra, om du är allergisk byt ut mot kycklingrör eller något annat gott men SKIPPA mimosa!

1 ask naturell mjukost

1 ask smaksatt mjukost. Om du har seafood i övrigt håll dig till det även här

1 burk tonfisk

1 ask körsbärs tomater

1 påse med babyspenat

10 pack ägg


dekoration:

Här kan man välja. Antingen seafood eller håll er till kött. Om man tillexempel dekorerar med rostbiff så byt ut räksalladen i ena lagret mot någonting annat lämpligt.

Exempel på dekoration:

Rostbiff

Räkor, handpillade. Räkor i lag är skräp!

Kräftstjärtar

Gravad lax

mm..

Ni tar det ni gillar helt enkelt!


Gör så här:

lägg ut 2 st hönökaks bitar så att de bildar en cirkel.

pensla brödet med sockerdricka. Detta skall göras på varjelager, jag skriver det nu så vet ni att ni ska göra det på samtliga lager.


Första och fjärde lagret:

Häv i hela paketet med leverpastej i en bunke. Kläm i böcklingpastej, ca en tredjedels tub. Hacka rödlök fint och lägg i. Börja blanda med elvisp. Pytsa i lite grädde i taget. Smeten skall vara kletig och inte för rinnig. Krydda med lite malen vitpeppar. Bre ut på brödet. Spara återstoden av smeten till fjärde lagret.


Andra lagret:

Blanda Majonäs, lite grädde, lite mjukost och pepparrot efter smak. Bre ut över brödlagret som du har lagt omlott med det första. Lägg ut skinkan över smeten. Om man använder färdig strimlad rökt skinka så blandas detta i smeten från början det är en smaksak.


Tredje lagret:

 Blanda tonfisk, (ca en halv burk), mjukost smaksatt. Finns massor av intressanta smaker t ex hummer. Häll i grädde och fin hackat ägg, ca 4 st. Bre ut.


Fjärde lagret, se lager 1.


Femte lagret:

I det här ex så gör vi en seafood tårta så jag tar räksallad och lite ytterligare finhackad rödlök


Dekorationslagret:

Blanda ihop Majonäs, naturell mjukost och grädde. Det måster has en fast konsistens! Bre ut så att det täcker hela tårtan. Fäst babyspenat runt om hela tårtan. Skiva ägg och dekorera. Lägg ut handpillade räckor och eller kräftstjärtar. Dekorera med körsbärstomater, citronskivor och massor av dill. När tårtan är klar bör den vila dock är inte behovet så lång tid då du har hjälpt till med sockerdrickan =)


Njut! Jag brukar faktiskt göra smårgåstårta ganska ofta. Gör man den på fredagen så kan man njuta flera gånger under helgen. Gott att dricka till är ett ungerskt mouserande vin som heter Chapel hill. Kostar runt 50 kronor på systembolaget.


/Pelle


 
 
Chatrine

Chatrine

1 oktober 2012 19:46

Byyyyt font, svårläst :-)

http://www.mavie.se

Pelle

1 oktober 2012 20:32

Done!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pelle - 3 januari 2013 17:31

Hej igen. Nu var det längesedan jag var inne och skrev men nu är julen över och med den stressen för att få ihop tiden likaså. Nu är det åter dags för god mat. Idag lagar dottern mat så jag kan luta mig tillbaka och skriva ner lite recept igen. Jag t...

Av Pelle - 15 oktober 2012 15:52

Nu mina vänner delar jag med mig av del allra godaste jag vet. En symbios av smaker som passar bra i höstmörkret. Älg möter mandelpotatis möter lingon möter smakexplosion..... väl mött och njut. Jag kräver lite kommentarer på den här måltiden då ni...

Av Pelle - 8 oktober 2012 10:52

Satt och funderade på vad jag ska käka till mina öl senare ikväll. Vad kan väl passa bättre än varma mackor? Man kan variera hur mycket som helst. Mackjärnen har dock förstört kreativiteten lite så i dag gör vi som man fick mackorna när man va lite...

Av Pelle - 4 oktober 2012 10:55

Pörkölt är en Ungersk gryta. Man kan använda i stortsätt vilket kött som helst så som fläsk, nöt, lamm och kyckling. Man kan göra grytan på fisk också men det har jag aldrig provat själv. Det är mycket enkelt att göra och det är svårt att misslycka...

Vin

Av Pelle - 2 oktober 2012 16:19

Här i sverige har vi nästan uteslutande drycken till en sak och det är till att supa sig full på. Det är väldigt synd då vinet framförallt är en smakförhöjare till mat och en stämningshöjare. Vårat politiska läge har dessutom sett till att drycken in...

Presentation

Välkommen till smaklökarnas resort

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards